Κρατήστε με ενήμερο για τα Greek Hotel of the Awards Year 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Greek Hotel of the Year 2023

Greek Hotel of the Year 2022

Greek Hotel of the Year 2021

Greek Hotel of the Year 2020

Greek Hotel of the Year 2019

Greek Hotel of the Year 2023

Τα Κορυφαία Ξενοδοχεία της Ελλάδας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, και μέσα από μια λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Γουλανδρή, τα Greek Hotel of the Year Awards ανέδειξαν κάποια από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Μεταξύ των νικητών περιλαμβάνονται καθιερωμένα και ανερχόμενα brands όπως: το NOUS Santorini – New Hotel, Kalesma Mykonos – Special Character Hotel, Nos Hotels & Villas – Fine Dining Hotel, Theros All Suite Hotel – Boutique Hotel, Euphoria Retreat, Μυστράς – Wellness Hotel of the Year, Belvedere Hotel Mykonos – Luxury Hotel, The Royal Senses Resort & Spa Crete – Spa Hotel, The Olivar Suites – All Suite Hotel, Wyndham Grand Athens – Business Hotel, Domotel Agios Nikolaos – Summer Hotel, Aria’ Estate Suites & Spa – Romantic Hotel και Cook’s Club Ialysos – Millennials’ Hotel.

Τα Greek Hotel of the Year Awards ανέδειξαν για άλλη μια χρονιά ξενοδοχεία μοναδικού χαρακτήρα κάθε τύπου και μεγέθους και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και το σύνολο των ξενοδοχείων που διακρίθηκαν μπορείτε να το ανακαλύψετε στην ιστοσελίδα www.hoteloftheyear.gr.

Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards αξιολόγησε εικοσιπενταμελής κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Πάνο Αλμυράντη, Γενικό Διευθυντή του Grand Hyatt Athens και Πρόεδρο της EHMA – European Hotel Managers Association. Όπως σχολίασε ο κ. Αλμυράντης σχετικά με τα στοιχεία που διακρίνουν τους φετινούς νικητές:

«Οι κριτές απόλαυσαν τις νέες αφίξεις, χάρηκαν με τις αναβαθμίσεις σε μονάδες που λειτουργούν χρόνια, χαιρέτησαν όμορφες εφαρμογές και μαγεύτηκαν από τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι βραβευόμενοι ‘ζωγραφίζουν’ ξενοδοχειακές εμπειρίες.   Κοινή βάση για να βραβευτούν αυτοί που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε και οι οποίοι σμίλευσαν το ξενοδοχειακό γίγνεσθαι με όρεξη, αποτέλεσε το πάθος και η αγάπη για δημιουργία».

Greek Hotel of the Year 2023

Τρεις ιδιαίτερα σημαντικές τιμητικές βραβεύσεις

Ειδική βαρύτητα στον θεσμό των Greek Hotel of the Year Awards  έχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε εξέχοντες επαγγελματίες της ελληνικής ξενοδοχίας.

To Lifetime Achievement Award των Hotel of the Year απονεμήθηκε φέτος στον Τόμυ Ρεσόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Elivi Skiathos, αναγνωρίζοντας το σύνολο της πορείας ενός επαγγελματία που έχει προσφέρει στα ξενοδοχεία σε τέσσερις ηπείρους. Ο κ. Ρεσόπουλος έχει αναλάβει ανώτερες θέσεις πωλήσεων και μάρκετινγκ αλλά και τη γενική διοίκηση ξενοδοχείων της Hilton International στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό. Η εκτεταμένη του εμπειρία σε στρατηγικές συμμαχίες μέσα από ένα πολυεθνικό περιβάλλον, λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια σαν βάση της επιτυχίας και εξέλιξής του.

Ο τίτλος Hotel Manager of the Year απονεμήθηκε στον κ. Άλκη Σωτηρίου, Γενικό Διευθυντή του Makedonia Palace. Με πορεία 38 χρόνων, έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής σε μερικούς από τους σημαντικότερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας και πριν από έξι χρόνια ανέλαβε το ξενοδοχειακό ορόσημο της Θεσσαλονίκης Makedonia Palace παράλληλα με την ανακαίνισή του. 

Ο τίτλος Sales & Marketing Manager of the Year απονεμήθηκε στον κ. Μάνο Βατζόλα, Deputy Commercial Director, Sales & Marketing της Domes Resorts, ο οποίος εδώ και 13 χρόνια είναι ο Sales and Marketing leader της συνεχώς αναπτυσσόμενης ξενοδοχειακής εταιρείας, με δέκα ακίνητα στην Ελλάδα και ένα νέο ξενοδοχείο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.  Παράλληλα είναι στην ομάδα εργασίας του ομίλου που επεξεργάζεται σχέδια ανάπτυξης, με νέα θέρετρα στη Μεσόγειο, αλλά και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Για στιγμιότυπα από την τελετή απονομής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hoteloftheyear.gr.

Τα Hotel of the Year Awards 2023 διοργάνωσε η Boussias. Χορηγός των βραβείων είναι τα λαχταριστά προϊόντα ζύμης και γλυκού Ροδούλα. Υποστηρικτής των Greek Hotel of The Year είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία ηλεκτροκίνησης Chargespot της WATT+VOLT.

Greek Hotel of the Year 2022

Τα ξενοδοχεία της χρονιάς

Δυναμικά new openings και μοναδικά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν στη τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στον πολυχώρο Έβδομος – Multi Event City Loft στο Σύνταγμα.  Τα βραβεία-θεσμός της ελληνικής ξενοδοχίας αναδεικνύουν για τέταρτη χρονιά καταλύματα που διακρίνονται για το μοναδικό ύφος των υπηρεσιών, της αρχιτεκτονικής και του προσωπικού τους και τα οποία αποτελούν ξεχωριστό προορισμό για τους φιλοξενούμενούς τους.

Μεταξύ των νικητών περιλαμβάνονται σημαντικά brands του ελληνικού τουρισμού όπως: Navarino Dunes – Costa NavarinoAngsana Corfu Resort & Spa, Academias Hotel – Autograph Collection by Marriott InternationalPoseidonion Grand HotelBelvedere MykonosEuphoria RetreatNew HotelKalesma MykonosAcro Suites και The Olivar Suites.

Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards, που διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Hotel&Restaurant Daily, αξιολόγησαν τα 23 μέλη της επιτροπής με Πρόεδρο τον Πάνο Αλμυράντη, Γενικό Διευθυντή του Grand Hyatt Athens και Πρόεδρο της EHMA – European Hotel Managers Association.

Greek Hotel of the Year Awards 2022

Greek Hotel of the Year 2021

Τα ξενοδοχεία της χρονιάς

Ποιος «μικρός ήρωας» του τουρισμού συγκίνησε τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη; Ποιο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα guest request που εξυπηρέτησε ο Γιώργος Σπυρόπουλος των Electra Hotels; Ποια στιγμή θα θυμάται για πάντα ο Γιώργος Ματσίγκος των Atrium Hotels; Ποιες τάσεις ξεχωρίζει η Έλλη Σουμάκη του Porto Elounda Golf&Spa Resort στο wellness; Απολαύστε ένα βίντεο-ρεπορτάζ με όλες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τους νικητές και τα ξενοδοχεία των Hotel of the Year μοναδικά!

Ανακαλύψτε όλα τα ξενοδοχεία που διακρίθηκαν φέτος ξεφυλλίζοντας το flipping book των Greek Hotel of the Year Awards.

Δείτε on demand τη συνέντευξη τύπου και την πρωτη ανακοίνωση των νικητών.

Greek Hotel of the Year 2020

Τα ξενοδοχεία της χρονιάς

Δυναμικά new openings και μοναδικά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν στη λαμπερή τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Γουλανδρή στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που διακρίθηκαν, το The Wild by Interni απέσπασε τον τίτλο Design Hotel of the Year, το Parilio τον τίτλο Luxury Hotel of the Year, το Andronis Arcadia τον τίτλο New Hotel of the Year, το The Pinnacle Athens τον τίτλο Urban Stay of the Year, το D’ Andrea Lagoon τον τίτλο Adults Only Hotel of the Year, το The Syntopia τον τίτλο Millenials’ Hotel of the Year, το Perianth Hotel τον τίτλο Best Suite of the Year, το Ekies All Senses Resort τον τίτλο Fine Dining Hotel of the Year, το Astra Suites τον τίτλο Romantic Hotel of the Year και το Cosmopolitan Suites τον τίτλο Scenic View of the Year.

Greek Hotel of the Year 2020

Τρία τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ξενοδοχίας. Ο Μάνος Κόνσολας, Υφυπουργός Τουρισμού απένειμε το βραβείο F&B Manager of the Year στον Κωνσταντίνο Αλεξίου του Belvedere Hotel και Area Corporate Director of F&B Matsuhisa Restaurants, Europe. Η Ολγα Κεφαλογιάννη, πρώην Υπουργός Τουρισμού, απένειμε το βραβείο General Manager of the Year στον Τιμ Ανανιάδη, Γενικό Διευθυντή της Μεγάλης Βρετανίας και του King George. Ο Πάνος Αλμυράντης, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, απένειμε το βραβείο Lifetime Achievement στον Μανώλη Ρασούλη, τέως Γενικό Διευθυντή του Elounda Beach και Elounda Bay.

 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί άνθρωποι του ελληνικού τουρισμού όπως οι: Γιώργος Βερνίκος – Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, Ιωάννα Δρέττα – CEO της Marketing Greece, Χριστίνα Τετράδη – Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, Νίκος Μακρόπουλος – Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Χάτζος – Director of International Development Europe της Marriott International, Γιώργος Σπυρόπουλος – Chief Operating Officer των Electra Hotels & Resorts, Κώστας Παπαχριστοφόρου – General Μanager του Grand Hyatt και άλλοι.

Το εκλεκτό κοινό των Hotel of the Year Awards είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις συλλογές μοντέρνας τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή και να δοκιμάσει fusion γεύσεις και sushi του True Catering by Radisson Blu Park Hotel συνοδεία οίνων Aetheria και Spondee από την premium συλλογή του Κτήματος Semeli.

Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards, που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Hotel&Restaurant υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, αξιολόγησε εικοσιπενταμελής κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Πάνο Αλμυράντη, Γενικό Διευθυντή του Daios Cove και Αντιπρόεδρο της EHMA – European Hotel Managers Association. Όπως σχολίασε ο ίδιος σχετικά με το έργο της επιτροπής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, η κριτική επιτροπή βράβευσε τα καλύτερα ξενοδοχεία, με γνώμονα την ανάδειξη της καινοτομίας και των επιλεγμένων υπηρεσιών, την ανάπτυξη τεχνικών γνώσεων και προσωπικών δεξιοτήτων του προσωπικού τους, την πρωτοπορία, τη δημιουργικότητα και την ταξιδιωτική εμπειρία. Στη λαμπερή βραδιά της απονομής το μήνυμα για μελλοντικές επενδύσεις και ανθρωποκεντρική προσέγγιση από τους ξενοδόχους αποτελεί υπόσχεση για περισσότερες επιτυχίες και βραβεύσεις».

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι αξιόλογοι ξενοδόχοι, luxury travel specialists σημαντικών αγορών του εξωτερικού, με «ειδικούς» των επιμέρους τομέων λειτουργίας των ξενοδοχείων καθώς και δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων Μέσων.

Greek Hotel of the Year 2019

Τα ξενοδοχεία της χρονιάς

Δυναμικά new openings και μοναδικά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν στη λαμπερή τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Λυκιαρδοπούλου – «Amalias 36» στην Αθήνα.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Greek Hotel of the Year 2019.

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που διακρίθηκαν, το Euphoria Retreat απέσπασε τον τίτλο Iconic Hotel, το Olea All Suite Hotel το βραβείο Best Architecture, το Casa Cook Kos τον τίτλο Lifestyle Hotel of the Year, το Mayia Exclusive Resort & Spa το βραβείο All-inclusive Hotel of the Year και το Stella Island Luxury Resort & Spa τον τίτλο Adults-only Hotel of the Year. Τα Greek Hotel of the Year Awards ανέδειξαν ξεχωριστά ξενοδοχεία και ξενώνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως το Albergo Gelsomino στην Κω – Heritage Hotel of the Year, ο Ξενώνας Άστρα στο Πάπιγκο – Traditional Guesthouse of the Year και το Opora Country Living στο Ναύπλιο – Nature Lovers’ Hotel of the Year.

Στα βραβεία διακρίθηκαν επίσης σημαντικά ξενοδοχειακά new openings και ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν την χρονιά που πέρασε, όπως το Antigon Urban Chic Hotel στη Θεσσαλονίκη- New Hotel Of the Year, το NJV Athens Plaza – Suite of the Year και το Contessina Suites & Spa στη Ζάκυνθο – Spa Facilities of the Year.

Greek Hotel of the Year 2019

Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards, που διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Hotel&Restaurant υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, αξιολόγησε εικοσαμελής κριτική επιτροπή με πρόεδρους την Τζίνα Μαμιδάκη – Διευθύνουσα Σύμβουλο της Bluegr, τον Διονύση Σοτοβίκη – Αρχιτέκτονα και τον Αλέξη Γαληνό – Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΑΤΑ. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες της ανάπτυξης και λειτουργίας ξενοδοχείων, αρχιτέκτονες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Τζιάλλας – Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, ο Χαράλαμπος Καρίμαλης – Πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Ιωάννης Δημόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος του Ekdromi.gr και ο Πάνος Παλαιολόγος, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HotelBrain.

Tα βραβεία και οι νικητές

Sales & Marketing Manager of the Year Award
Μάνος Βατζόλας, Deputy Commercial Director, Sales & Marketing at Domes Resorts
Hotel Manager of the Year Award
Άλκης Σωτηρίου,Διευθύνων Σύμβουλος Makedonia Palace & Porto Carras
Lifetime Achievement Award
Τόμυ Ρεσόπουλος,Γενικός Διευθυντής Elivi Skiathos
New Hotel / Resort
GOLD NOŪS Santorini
SILVER Nos Hotel & Villas
BRONZE Asty Hotel & Spa Mykonos, μέλος του ομίλου HotelBrain
Luxury Hotel / Resort
GOLD Belvedere Hotel Mykonos
SILVER The Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton
Design Hotel
GOLD NEW Hotel
SILVER Numo Ierapetra
BRONZE Theros All Suite Hotel
Boutique Hotel
GOLD Theros All Suite Hotel
SILVER Astra Suites
BRONZE Althea Boutique Hotel
Historic Hotel
GOLD Albergo Gelsomino
SILVER Kapsaliana Village Hotel
BRONZE Hydrea Exclusive Hospitality, μέλος του Ομίλου HotelBrain
All Suite Hotel
GOLD The Olivar Suites
SILVER Theros All Suite Hotel
City Hotel
GOLD The Pinnacle Athens
SILVER NEW Hotel
BRONZE Seaview Cityscape Hotel, μέλος του Ομίλου HotelBrain
Urban Stay
GOLD Elia Ermou Athens Hotel
SILVER Lazart Hotel Trademark Collection By Wyndham
BRONZE Athens Key Hotel Trademark Collection By Wyndham
 Business Hotel
GOLD Wyndham Grand Athens
SILVER Life Gallery athens hotel
BRONZE Domotel Kastri Contemporary Hotel
Spa Hotel / Resort
GOLD NOŪS Santorini
SILVER The Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton
BRONZE AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
Wellness Resort
GOLD Euphoria Retreat
SILVER Ananti City Resort
BRONZE Casa Del Mar Mykonos Seaside Resort, μέλος του ομίλου HotelBrain
Summer Resort
GOLD Domotel Agios Nikolaos
SILVER Aldemar Olympian Village
BRONZE Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Weekend Escape
GOLD Castro Hotel Syros, μέλος του Ομίλου HotelBrain
SILVER Ananti City Resort
BRONZE Domotel Anemolia
Romantic Hotel / Resort
GOLD Ariá Estate Suites & Spa, member of Aria Hotels
SILVER On the Rocks Santorini, μέλος του Ομίλου HotelBrain
BRONZE Astra Suites
Adults Only Hotel / Resort
GOLD Numo Ierapetra
SILVER Theros All Suite Hotel
BRONZE Aqua Blu Boutique Hotel + Spa
Wedding & Honeymoon Hotel / Resort
GOLD Mykonos Earth Suites, μέλος του Ομίλου HotelBrain
SILVER AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
BRONZE Nema Design Hotel & Spa, μέλος του Ομίλου HotelBrain
Millenials’ Hotel
GOLD Cook's Club Ialysos
SILVER The Syntopia Hotel
BRONZE The Artist Athens, μέλος του Ομίλου HotelBrain
Sustainable Hotel
GOLD The Olivar Suites
SILVER The Syntopia Hotel
 Best Fine Dining Hotel / Resort
GOLD Avaton Luxury Hotel & Villas, μέλος της Relais & Châteaux
SILVER Nos Hotel & Villas
BRONZE Kalesma Mykonos
Best Villas
GOLD Εpiphany Villas, μέλος του Ομίλου HotelBrain
SILVER Mykonos Grand Hotel & Resort New Villa
BRONZE Siete Mares Luxury Suites & Villas
Unique Stay
GOLD Kalesma Mykonos
SILVER The Pinnacle Athens
BRONZE Le Grand Bleu Resort
Best Seaside Hotel
GOLD The Royal Blue Resort & Spa
SILVER Aldemar Knossos Royal
BRONZE Super Paradise Suites, μέλος του ομίλου HotelBrain
Most Scenic Location
GOLD Nos Hotel & Villas
SILVER Syros Soul Suites
BRONZE The Windmill Kimolos, member of Aria Hotels
Best Hotel Revamp
GOLD Cook's Club Ialysos
Special Character Hotel
GOLD Kalesma Mykonos
SILVER The Pinnacle Athens
BRONZE Nos Hotel & Villas